Risarsko vstajenje in lepa Angie

Odprtje bloga ima name zares pozitiven učinek. Kar zlepa sem se odločil, da nekaj narišem, in tako sem odpihnil prah, ki se je nabiral na mojih risarskih ambicijah.

V zgodnji mladosti sem več let obiskoval likovno šolo, kjer sem se najprej naučil osnov tega in onega, potem pa se usmeril predvsem v risanje s svinčnikom. Koncem osnovne šole sem to strast opustil in se raje posvetil pomembnejšim stvarem, kot so šolske afere srca, video igrice in mračnjaška glasba. Risanje je bil le še bled spomin.

V pričujoči risbi sem se poklonil Angelini Jolie iz Zamenjanega, nekoliko pa sem si pomagal z modelom iz serije stripov Heavy Metal.
Izdelek ni ravno impresiven, vem (problematične so zlasti oči), verjamem pa, da mi bo vaja pomagala do napredka. Rad bi spet osvojil veščino iz mladosti.

 • Share/Bookmark

18 odgovorov to “Risarsko vstajenje in lepa Angie”

 1. Nina komentira:

  Lepo :)

 2. beautrey komentira:

  hvala :>

 3. Mirč komentira:

  Meni je tudi všeč. :)
  Ko bi jaz znal vsaj pol tako lepo risat …

 4. beautrey komentira:

  Hvala lepa, Mirč.

  Sicer pa kot pravim, z vajo se da veliko doseči …

 5. neja13 komentira:

  Lepo, res.
  Ne rabiš je znova osvojiti, samo ohrani željo in vztrajnost.. Pa srečno, upam na čimveč takih risb ;)

 6. beautrey komentira:

  Neja, hvala tudi tebi.

  Sicer razmišljam, da bi stopil v korak s časom in uporabljal tudi tablico. We’ll see :)

 7. Nene komentira:

  Veliko je odvisno tudi od tega, kaj želite v prihodnosti. Če vas mika kaj več, kot samo risanje vam svetujem, da se vpišete na Visoko strokovno šolo za risanje in slikanje, ki je v Ljubljani. Je privatna šola, tu pridobite formalno izobrazbo. Tudi sama sem jo obiskovala in pred dvema letoma na njej tudi diplomirala. Možno je opraviti na njej tudi magisterski študij. Finančni zalogaj je velik, da se pa vse dogovoriti. Užitek pri delu pa je neizmerljiv. Če želite kaj več izvedeti o tej Šoli, me lahko kontaktirate na spodnji e-mail: nene.borcilo@insert.si

 8. vvooodnarka komentira:

  Lepo :) Si pripravljen objavliti svoje slike tukaj http://barveinoblike.eDnevnik.si (če povezave slučajno ne bo odprlo pa na moj nik odpri).

  Ustvarjalen pozdrav, vvooodnarka!

 9. beautrey komentira:

  Nene, nekaj časa se bom še moral posvečati svojemu faksu (ki žal s tem nima prav nič opraviti), potem pa bi me vsekakor zanimalo. Hvala za vaš komentar.

  Vodnarka, hvala. Ja, bi bil :)

 10. vvooodnarka komentira:

  Pozdravljen Beautrey!
  Nisem pozabila nate, pisala sem ti e-pošto in čakala, da odgovoriš. Najprej se prijaviš na eDnevnik tukaj http://www.ednevnik.si/signup.php , ko boš to naredil, mi sporoči nik/ime pod katerim si neredil prijavo. Poslala ti bom povabilo na blog barveinoblike. Ko potrdiš sprejem boš imel dostop do bloga in lahko pričel objavljati svoje slike.

  Lep pozdrav od vvooodnarke!

 11. beautrey komentira:

  Vodnarka, oprosti, maila za ta blog sploh ne čekiram, saj sem ga ustvaril zgolj zato, da sem se lahko registriral na Siolu. Se ti javim kmalu

 12. vvooodnarka komentira:

  Beautrey, OK :)

 13. beautrey komentira:

  Evo, sem si ustvaril; izbral sem isti nick.

  Še link, če slučajno potrebuješ:
  http://www.ednevnik.si/?w=beautrey

  Pa seveda hvala :)

 14. vvooodnarka komentira:

  Beatrey, z veseljem :) Sem te vpisala :D pa naj slika lepe Angie odpre tudi ustvarjalen blog barveinoblike ;) :)

  Lp, vvooodnarka!

 15. beautrey komentira:

  Evo, storjeno. Zaenkrat še ugotavljam, kako se editirajo posti :D

 16. vvooodnarka komentira:

  Dober večer :) Stran kjer odpreš, da pišeš in objaviš je Nadzorna soba. V zgornjem levem kotu je logotip eDnevnika, če klikneš se ti bo odprla stran, takorekoč vsega dogajanja na eDnevniku, dostop do objav drugih blogerašic – jev. In, če sedaj ravno tako levo zgoraj, nižje pod logotipom eDnevnika klikneš na Nadzorno sobo, se vrneš, kjer imaš dostop do objavljanja, imaš tudi možnost shranjevanja objav. Desno zgoraj je Pomoč, našel boš nekaj koristnih informacij za štart.

  Lep večer in dobrodošel na BIO :) vvooodnarka!

 17. beautrey komentira:

  Hvala za izčrpna navodila. :) Pozdrav nazaj

 18. [...] (preveč berem te stripe), pa kaj zato. Podobnost z igralko? Ni velika; v tem smislu se mi je lepa Angie vsekakor bolje posrečila. Ta moja punca pravzaprav še najbolj spominja na pevko Marie Laforêt. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !